Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Makunouchi Bento/Atelierul Sunetului #10

Atelierul Sunetului #10

Details

Date: October 01, 2010 20:00
Venue: Institutul Francez
City: București, România
Entrance: free

Follow and Share

About

 

Atelierul Sunetului #10 Review
by Umbrele din București

M-am așezat pe o pernă neagră în partea stângă a sălii cu podea din lemn. În fața mea erau alte perne negre și o masă dreptunghiulară luminată de culori aurii și de un albastru electric.
Bărbatul îmbrăcat în pardesiu bej era deja în pădure. Apa de la picăturile de ploaie se adunase în marginile întoarse ale pălăriei. Văzuse casa dar fiecare picătură de ploaie îl paraliza. Ca să simtă că e încă viu, calca la fiecare pas în bălțile făcute de stropii mari de ploaie.
La fiecare pas al său se auzea o bolboroseală, cântectul nocturn al unei păsări și mieunatului unei pisici bătrâne.
Casa era la câțiva pași. Într-o secundă, o siluetă se proiectă în lumina reflectată pe un perete al camerei. Printr-o mișcare bruscă, mâna aceleiași siluete stinse lumina și lăsă jaluzelele să cadă într-un țipăt asurzitor al tunetului.
Bărbatul se îndreptă către ușa masivă din lemn a casei și...
Explicația pentru intro-ul și pozele de mai sus ar putea fi:
1. Doi inventatori nebuni aveau pe masa dreptunghiulară aparate ciudate cu multe butoane și fire prin care făceau ca vocile lor și sunete înregistrate să iasă sub o formă atemporală. Explicația pentru acestă explicație ar putea fi aceea că cei doi inventatori erau doi oameni responsabili cu realizarea muzicii pentru un film noir.
2. Adevărul e că am participat la o parte a Atelierului sunetului de la Institutul Francez. Cum a fost? Experimental.
Duo-ul de la Makunouchi Bento a venit pregătit cu colaje de sunete de pe albumul Swime (e-ul are accent ascuțit), pe care l-am downloadat gratuit de pe site-ul lor http://makunouchibento.bandcamp.com/.
Mi-au amintit pe alocuri de Coco Rosie și Wax Tailor. Prin urmare poți să povestești ceva nu doar prin cuvinte ci și prin sunete. Melodia The river who drinks all I’ve had începe cam așa:
sunet de greiere-nuiele rupte de cineva-un cristal cade la vale-laptele cald e turnat într-un pahar transparent-muzică de pian-zumzet electric de țânțar ș.a.m.d.
Sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Partea bună e că există nenumărate interpretări. Pe același site apar următoarele cuvinte: Headphones listening recommended.
Cum am făcut deja asta, e timpul să...
...sunet ascuțit de linguriță lovindu-se de ceașcă-particule de zahăr vărsate pe lângă ceașcă-lichid fierbinte turnat într-un spațiu mic-amestec înfundat-cineva soarbe.

Lineup

20:00 Makunouchi Bento Live