Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Makunouchi Bento/|D.A.N.S ™| Variațiunile Castanului

|D.A.N.S ™| Variațiunile Castanului

Details

Date: May 21, 2022 20:00
Venue: Casa Artelor
Address: Str. Episcop Augustin Pacha nr. 8
City: Timișoara, România
Entrance: free

Follow and Share

About

Punct de referință pentru Timișoara, castanul din curtea Casei Artelor a fost de-a lungul anilor un martor tăcut al parcursului cultural pe care orașul nostru l-a traversat. În perioada 21 mai-9 iunie, prin producția artistică Variațiunile Castanului curtea își va consolida poziția de centru simbolic pentru o comunitate în continuă dezvoltare și transformare.
Sub coordonarea și interpretarea coregrafei Alexandra Gîrbea, patru performance-uri de improvizație vor aduce împreună tot atâția artiști locali de muzică ambientală experimentală și proiecții video.

21 mai - Alexandra & Makunouchi Bento - Once Upon a Tree

Performance-ul explorează noțiunea de organicitate și trasează prin dans și muzică un univers fantastic, imaginar, inspirat din ritmul și vibrația naturii. Elementul de conexiune cu natura este castanul, ale cărui mesaje sunt simțite și traduse în dans înainte și fără nevoia de a fi înțelese.

Variațiunile Castanului face parte din D.A.N.S ™ - un proiect complex de susținere a creației artistice coregrafice românești ce își propune să dezvolte artiștii și inițiativele locale, prin dezvoltarea de conexiuni între Dans și diferite arte contemportane (poezie, artă vizuală, muzică), cu accent pe explorarea Naturii și a Spațiului public. Este, în egală măsură, un exercițiu de activare și dezvoltare culturală care pune în centrul său Corpul și Sufletul, în căutarea momentului prezent.

D.A.N.S ™ este dezvoltat de Indie Box, Concentric Projects, AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică, și implementat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Lineup

20:00 Alexandra Gîrbea & Makunouchi Bento Live Performance