Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

ZFANG!

Details

Date: May 24, 2012 19:00
Venue: Aula BCUT
City: Timișoara, România
Entrance: free

Follow and Share

About

După ZFANG
by Lucian Mircu at Marele Ecran

Vă rămăsesem datori cu impresii după ultima seară de ZFANG, pentru cei care n-au ajuns. Cei care au ajuns ştiu deja că a ieşit "zeiss". Aula BCUT a fost arhiplină (şi din această cauză, un pic prea călduroasă). S-au epuizat şi scaunele de rezervă, dar lumea a stat şi pe trepte. Au fost şi copii de 4-5 ani, care au rezistat eroic (ei sau părinţii) pînă la finalul Aventurilor prinţului Ahmed (de Lotte Reiniger).

Succesul serii se datorează în mare măsură "ansamblului nostru muzical", "lăutarii electronici", Makunouchi. Duetul timişorean a acompaniat animaţia cu dj set, dar şi cu cîteva jucărioare live. Deşi, mai corect spus: a fost concert Ma' Bento + visuals by Lotte Reiniger. În calitate de organizator nu pot furniza o cronică obiectivă (mă bucur că au făcut-o confraţii noştri din blogosferă, mai precis surori: Deea şi Bloodie), dar vă pot arăta nişte poze.

După show am primit multe îndemnuri să repetăm isprava, ceea ce e încurajator şi ne obligă. Pe lîngă reacţiile entuziaste, mai numărăm un cîştig. În urma ping-pongului nostru de idei din ultima lună, am descoperit în Felix Petrescu aka Waka X aka 1/2 din Makunouchi Bento un cinefil-căutător, aşa cum credem că suntem şi noi. Genul care devorează peliculă la micul-dejun şi face maratoane nocturne de vizionări. Felix nu vede filme întîmplător, din plictiseală. El vede cinema în mod aplicat: caută autori şi filme necunoscute. Care ar trebui cunoscute. Plus că are o afinitate ridicată pentru animaţii.

Se înţelege că l-am invitat să se alăture crew-ului nostru. Azi aţi putut citi prima recomandare semnată waka x. Rubrica lui e intitulată diafan: The Pervert's Guide to Cinema. Puneţi-vă centurile de siguranţă! Dacă intraţi în zona W, intraţi pe riscul vostru. This man is gonna take you places...

http://www.mareleecran.net/2012/05/dupa-zfang.html

Ultima zi de ZFANG si Aventurile Printului Achmed
by Lorry & Criss at Deea's Blog

Pentru ca o lene rusinoasa m-a acapat in acest weekend, abia astazi am reusit sa scriu despre ultima zi a festivalului ZFANG, singura in care am si fost. Putin rusinata, va scriu despre Aventurile Printului Achmed, un film de lung metraj care a incantat o sala plina la BCUT mai bine de o ora.

Aventurile printului Achmed este o animatie realizata cu siluete decupate pe care-si pune amprenta Lotte Reiniger, scenarista si regizoarea umbrelor insufletite. Aparut in 1926, Aventurile Printului Achmed devine cea mai veche animatie de acest gen care a reusit sa supravietuiasca pana astazi printre noi.

Prima mea intalnire cu o astfel de creatie a fost in ultimul Harry Potter cand lui Harry, Ron si Hermione le este povestita balada celor trei frati. Bineinteles, in perioada 3D-ului astfel de animatii sunt realizate digital. Tocmai asta a reusit sa-mi indrepte atentia catre Aventurile Printului Achmed. Tot ce am vazut proiectat au fost siluete decupate cu manuta proprie de Lotte Reiniger si inchegate cu grija intr-o poveste care a reusit sa smulga zambete de la cei mici si i-a minunat pe cei mari.

Die Abenteuer des Prinze Achmed are ca sursa de inspiratie basmele 1001 de nopti si, desi povestea este destul de previzibila, sunt convinsa ca in anul in care a aparut a fost deliciul publicului. Animatia nu este comericiala si tocmai din aceasta cauza nu te face sa-ti doresti sa o revezi in nestire, dar ,cu siguranta, vizionarea ei a fost o experienta interesanta si memorabila. Cei care au ajutat ca seara sa devina una cu adevarat fermecatoare au fost baietii de la Makunouchi Bento care au realizat coloana sonara si nu s-au multumimt cu atat. Au venit in aula bibiotecii si ne-au cantat-o live. Ei, acum intelegeti de ce ZFANG a fost o experienta unica?

Astea fiind zise, le doresc baietilor de la Marele Ecran cat mai multe evenimente de film minunate si ma bucur din suflet ca au parte de sustinere, iar voluntarii nu intarzie sa apara de fiecare data cand se organizeaza ceva frumos in Timisoara. Poate ma voi afla si eu printre ei intr-o zi. Cine stie?

https://deea.wordpress.com/2012/05/28/ultima-zi-de-zfang-si-aventurile-printului-achmed/

Lineup

19:00 Makunouchi Bento Rescoring of "The Adventures of Prince Achmed"