Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

http://septymoldovan.blogspot.ro/2012/04/releases-lemmy-caution-dissension-2012.html

De curând a fost lansat un nou album foarte important pentru scena muzicii electronice româneşti, “Dissension”. Cu un trecut solid fortificat de numeroase materiale sub emblema Selfmademusic, Sălăjan Mihai ne demonstrează valoarea şi experienţa lui sub un moniker relativ nou, Lemmy Caution.

Zece piese în total, cu bariere greu de delimitat în ce priveşte stilul muzical abordat. Navighează prin subgenuri precum IDM, experimental, breakbeat, dar mereu cu o umbră mai întunecată, un point of view mai agresiv, amprentat de colaborările cu lumea rock, alternativă, dnb, din proiectele Trei Păstori şi Chemical Compound.

“Rabbit AB” este perfectă pentru a deschide acest album, care oferă o imagine foarte bună asupra tuturor influenţelor ce se întrepătrund pe acest album. Este prezent şi un featuring foarte interesant alături de mai vechii colaboratori ai lui Mimi, Makunouchi Bento, pentru track-ul intitulat “Alien Totem”, total diferit de acea lume cinematică liniştită, ambientală, cu care cei trei ne-au obişnuit în celelalte colaborări. Cu siguranţă au apăsat puternic pedala hard băieţii de data aceasta. Piesa omonimă numelui materialului este şi ea la fel de demnă pentru această postură, o altă desfăşurare de forţă reprezentativă pentru debutul oficial Lemmy Caution. Ajung şi la “Lie To Me”, piesă pe care am avut onoarea să o prezint pe compilaţia aniversară “ElectroBlog Ro – 1 Year”, o compoziţie cu puternice orientări spre breakbeat care dă un fior rece pe spinarea pionierilor acestui gen acolo “sus” unde se află în lumina strălucitoare a comercialului autohton.

Pachetul vine şi cu o serie interesantă de artwork-uri pentru fiecare dintre compoziţii, semnate de Dyslex, Colorlind, Neuro, Makunouchi Bento, Alkmy, Akira, Bogdanator, Bogdan Marcu, P.n.e.a. şi Mihai Pacurar.

Concluzionez, fără să exagerez sau să înfloresc, că “Dissension” este un album excelent pentru orice iubitor de muzică electronică experimentală cu un spirit mai rebel, mai deschis, mai dornic de a lăsa mintea să zburde şi capul să “danseze”.