Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

1. Care au fost primele contacte cu muzica IDM/noise?


Primul contact a fost neprotejat si astfel am petrecut 3 saptamani in spital. Dupa recuperare, ne-am gandit s-o facem! Asa ca - o facem si acum.

Prima oara am crezut ca IDM inseamna "ii da mana" - si cum eram la dublu - 4 maini- ne-am dat mainile. Ce a iesit se aude si in ziua de azi. Acum Qewza are mainile lui Waka x si viceversa. E vorba de un transplant electronic de ultima generatie. Ne e bine asa. Cand ne suparam unul pe celalalt e deajuns sa bagam stanga in foc.

Cu lumea noise-ului am avut contact in bloc. Noise-ul face parte din muzica intrinseca a blocului. Noise-ul e o definitie exclusiv urbana. Noise-ul este o nevoie practica a oricarui blocatar. El trebuie sa acopere noise-ul vecinului cu unul mai puternic. De aceea lumea de la bloc e o adevarata scena. Asa s-a nascut genul asta si o sa dainuie cat exista blocul pe lume.


2. Cum ai ajuns sa produci IDM? Ce insemna productie IDM? Cum este diferit fata de alte stiluri alte muzicii electronice?


E o poveste cu peripetii. In prima faza am fost santajati de Aphex Twin - ne-a rapit mamele in schimbul activitatii de a-i produce un album. Asta se intampla cand copilaream amandoi in suburbille Londrei. A fost o experienta reusita - asa ca pentru noi productie IDM inseamna tocmai teroare! Lupta pentru a-ti salva mama - tocmai de aceea (dupa cateva luni intr-un cotetz din Soho) - am reusit sa producem primele noastre 50 de minute de IDM. In continuare platim rapitori sa ne puna sub tensiune periodic.

Albumul nostru 1 apare sub numele lui Aphex.

Ce e diferit de alte stiluri? Ce alte stiluri?!


3. Cu ce label-uri ai lucrat pana acum? Ai semnat in tara/ afara? Unde?


Am cumparat toate major label-urile si am impus ca toate sa releasuie acelasi gen de muzica. De aceea auzim aceleasi cantece pe MTV, la radio si peste tot - peste tot suntem noi defapt. Asta pentru ca lucram mult. Si serios. Si multele noastre pseudonime la fel. Nu ne batem joc ! Dupa cum se aude - zilnic !


4. Ai un label propriu? Descrie conceptul acestui label.


Am cam raspuns. Am raspuns mai sus.


5. Descrie conceptul tau ca producator IDM.


Conceptul nostru e simplu. Folosim zaruri. Ca si marele Mozart care se stie clar - exista evidentze fel de fel - ca facea muzica dand cu 500 de zaruri! Notele fiind numerele de pe zar.

Si folosim mai nou algoritmul "Mersene Twister" - nu ca ar fi util - ci pentru ca suna cool !


6. Ce asteptati de la publicul vostru ?


SACRIFICII


7. Care este directia spre care merge productia de IDM in Romania?Se poate vorbi de o directie?


Directia e intotdeauna buna. Directia insa e complexa. Are multi vectori. Eu i-as zice pe scurt - sensul giratoriu. Imi pare tare rau in acest moment ca nu detin (c) pe "sensul giratoriu".


8. Un producator roman / strain care iti place, ceva influente in muzica?


Avem multi favoriti. Dar nu putem da nume pentru ca de fapt suntem tot noi. In mare - ne plac multe proiecte ale noastre. Din alti producatori care exista in afara de noi (probabil alti 4-5) ne place MAMBO KURT.


9. Un producator cu care colaborezi bine? De ce?


Cu Mambo Kurt. Colaboram bine cu el pentru ca face tot ce zicem. Da! De frica! Pentru ca provizoriu i-am rapit mama. Ii iese IDM de calitate.


10. Cu cine ati vrea sa colaborati ?


Deocamdata cu nimeni altcineva. Pentru ca avem deja 2 mame rapite si incepe sa fie costisitor (intretinerea si hranirea lor + cremele). Doua mame rapite inseamna un total sigur de doi colaboratori. De succes.


11. Activitati in alte domenii legate de muzica electronica: emisiuni radio, tv, site-uri, organizare evenimente.


Exista variante de raspuns si aici!

a) Punem bazele unui limbaj de comunicare total non-freudian cu mamele !

b) Ne ocupam restul timpului cu fan-clubul Peter Pan. Raspundem la intrebari si ne scriem intrebari.

c) Aparem in reclame TV si radio pe post de detergenti obisnuiti.


12. Descrie-mi ultimul release.


Parfumarea aerului din incaperi, prin pulverizare. Nu se dilueaza. Are actiune blanda asupra obiectelor sanitare. Se livreaza la saci de 1,5 kg. Cu aspect placut si scoci inchizator la loc.

Capacitate de emulsionare si detasare a murdariei grase de tip organic sau mineral, contine granule abrazive. Era folosita de populatia Maya in urma cu 2000 de ani ca medicament si hrana.

Avand in vedere caracterul sezonier si fragil al releasului, livrarile se vor face in limita stocurilor disponibile la momentul respectiv.


13. Ce inseamna Makunouchi Bento? Ce inseamna Waka X si Qewza ?


Makunouchi Bento mai inseamna si "cutia pentru pranz" chinezeasca. O cutie din lemn foarte foarte lustruita si ingrijita, impartita in compartimente cu bunatati culinare. Probabil ca acest fetish corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic chinezesc, interpretand cutia ca si obiect dar in acelasi timp si ca pe o metafora.

(Aceasta definitie a fost oferita de curand de un ciudat jurnalist intr-o revista bucuresteana).

Waka x = nickname-ul meu - si inseamna o piroga necunoscuta lasata liber in apele internationale ale existentei.

Qewza = nickname-ul lui - primele litere din alfabet.


14. De ce ati ales sa participati la fanzinul Incepem cu acel cd? Ce continea el?


Nu am participat la nici un fanzin. Cu nici un CD. E o farsa! Poate Mambo Kurt ne-a regizat o farsa. Acum auzim si noi pentru prima oara... Prin urmare acel CD continea Mambo Kurt credem noi.


15. Care este rolul acestei interventii in contextul fanzinului?


Tocmai ne-am alarmat - si l-am sunat pe Mambo Kurt - care a confirmat farsa. Lasam un numar de telefon sa fie contactat Mambo Kurt in vederea ultimului raspuns. Pentru ca noi nu intelegem ce zice nestiind poloneza - nu a facut ore de logopedie cu tovarasa Simionese. Lasam numarul de telefon la primul cititor al revistei care o sa-l dea si la ceilalti.

Ne gasiti pe http://makunouchibento.inpuj.net/

La revedere !