Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Makunouchi Bento are două piese în coloana sonoră a unui film american

 

Creaţiile muzicale ale celor doi timişoreni care activează sub numele de Makunouchi Bento au apărut recent şi pe o compilaţie britanică editată de casa de discuri Miasmah. Felix Petrescu şi Valentin Toma, cei doi membri ai proiectului, se pot mândri şi cu faptul că două piese de-ale lor au fost incluse pe coloana sonoră a filmului de scurtmetraj 6, apărut recent în Statele Unite ale Americii. Makunouchi Bento, sau mai cunoscută ca „cutia pentru prânz“ japoneză, e o cutie din lemn, foarte lustruită şi îngrijită, împărţită în compartimente cu bunătăţi culinare. Probabil că acest fetiş corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic japonez. Interpretând cutia ca şi obiect, dar în acelaşi timp ca metaforă, Waka X (Felix Petrescu) şi Qewza (Valentin Toma) au pus bazele acestui proiect muzical în anul 2000 în stilul ambient/IDM/soundscapes. Melodiile lor au avut parte de aprecieri din partea melomanilor, multe dintre ele fiind incluse în diverse proiecte sau discuri – compilaţii din străinătate. Majoritatea pieselor editate de formaţie poate fi descărcată de pe site-ul oficial al tupei, http://makunouchibento.inpuj.net

 

„Lumea nu pare să aibă nevoie de genul pe care îl abordăm noi. În ţara noastră ne găsim locul în câteva festivaluri şi concerte. Publicul vrea atitudine, nu muzică sau animaţie. La modă sunt ritmurile rapide. Nu se mai caută stări, deoarece lumea nu are vreme de aşa ceva. Noi nu ne căutăm locul în scena autohtonă, pentru că ea nu există pur şi simplu“, concluzionează cei doi timişoreni.