Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Amatorii de muzică electronică îşi pot vota DJ-eii şi cluburile preferate timp de o lună, la premiile oficiale Nights.ro Awards, un concurs care a ajuns la a noua ediţie şi care îşi propune să premieze talentele din muzica electronică românească.

 

Premiile Nights.ro Awards 2011 cuprind 21 de categorii, dintre care cel mai râvnit trofeu este cu siguranţă acela pentru cel mai bun DJ român în anul care a trecut. Acest premiu a fost câştigat în trecut de Rhadoo şi Raresh, de câte 3 ori, respectiv Pagal şi Adrian Eftimie câte o dată.

 

Scena locală este foarte slab reprezentată la nominalizările acestor premii. La o serie de categorii, Timişoara nu figurează nici măcar cu o nominalizare, ca de exemplu la „evenimentul anului“.

 

La categoria cel mai bun club al anului se poate vota Setup Venue, Heaven Studio şi No Name iar băieţii de la NTFO sunt nominalizaţi la cea mai bună producţie muzicală electronică. Duo-ul Makunouchi Bento se au fost nominalizaţi în cadrul categoriei „proiectul muzical românesc underground al anului“, iar setul lui DJ Marika susţinut la Anpora Music Arena figurează ca nominalizare la „cel mai bun set românesc“. La categoria „cel mai tare brand de petreceri“ unica nominalizare locală este aceea a celor de la NightLongEvents.

 

„Încă de anul trecut, le-am cerut celor de la Nights.Ro să nu ne mai listeze la premiile lor anuale. E un sondaj de popularitate care n-are nici o reprezentativitate. De vreo 2-3 ani premiile astea şi-au pierdut din relevanţă“, ne-a declarat Florin Unguraş, din partea TM Base.

 

Şi cei de la anonimTM au adoptat aceeaşi poziţie. „Le-am cerut celor de la Nights să nu mai fim listaţi. Nu avem nimic cu ei, dar pur şi simplu credem că nu e reprezentativ. În primul rând drum and bass-ul nu se poate amesteca cu celelalte genuri electronice. Apoi mai e şi faptul că aceste premii ar trebui acordate de către reprezentanţi ai industriei muzicale, nu pe baza prieteniilor unor DJ incluşi în nominalizări“, ne-a declarat Dudu din partea anonimTM.

 

Membrii trupei timişorene Makunouchi Bento spun că sunt bucuroşi pentru că discul lor care se poate descărca gratuit de pe Internet a fost nominalizat la categoria „proiectul muzical românesc underground al anului“. „Ne bucurăm pentru nominalizare chiar dacă la noi nu există nici o stratificare clară. Nu există nici producţie ca să poţi alege ca lumea. E important totuşi că se aude de noi şi intrăm şi noi în calcul. Se ştie că e important să participi, nu neapărat să câştigi“, ne-a declarat Waka X din Makunouchi Bento.