Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Muzicianul timișorean orchestrează la TIFF un film mut

 

Felix Petrescu, jumătatea trupei timișorene Makounochi Bento, a fost invitat la festivalul de film TIFF de la Cluj, pentru a orchestra sonor filmul mut The Phantom Carriage, apărut în 1922, această reprezentaţie urmând să aibă loc vineri.

 

„Noi am mai rescoruit două filme live, la Teatrul de Păpuși un documentar de Disney și un tribut fraţilor Quay. Pasiunea aceasta vine din faptul că sunt și cinefil și am o bază de cântece uriașă. Practic văd filmul de câteva ori și identific secvenţe, personaje, puncte cheie. În funcţie de acestea găsesc și adaptez piese pe care le scurtez sau le lungesc. Multe melodii o să le modific în timpul filmului“, spune muzicianul. În cadrul cunoscutului festival de la Cluj, în trecut asemenea performance-uri au mai fost realizate și de timișoreanul Leizaboy. „Muzica e foarte importantă pentru un film mut. Dacă n-ar fi existat pianistul sau organistul, pe vremuri probabil că filmele nu ar mai fi avut așa succes popular. N-aș spune că sunt un organist modern cu laptop, fiindcă am posibilităţi de exprimare mult mai largi. Pentru acest film pregătesc piese din repertoriul nostru, adaptate, dar și melodii de atmosferă de la diverși artiști contemporani“, ne-a mai declarat Felix Petrescu, cunoscut de melomani drept Waka X.