Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

http://www.pressalert.ro/2015/10/makunouchi-bento-lansat-un-nou-videoclip-vezi-care-e-povestea-farului-fara-pereche-video/

Makunouchi Bento a lansat un nou videoclip. Vezi care e povestea farului fără pereche

Timişorenii de la Makunouchi Bento au lansat videoclipul piesei „Telegrams for the Little Sea Winds“, piesă inclusă pe E.P.-ul lor, „Lighthouse Stories”, video-ul fiind realizat de Santiago J. Franzani (Antennaria Games). Story-ul acestui material discografic – care se poate asculta aici – este redată de cei doi membri ai trupei, Felix Petrescu şi Valentin Toma sub forma unei poveşti. „În misterioasa vară a anului 1999, cei doi puştani de la Makunouchi Bento, elevi pe vremea aceea, au ajuns într-o tabără de vară împreună. Tabăra se ţinea într-un far dezafectat, undeva pe lângă Bergen, în Norvegia. Farul nu era făcut din ciment sau cărămidă cum te-ai gândi, ci din pipe vechi, ieşite la pensie, donate de marinari din toată lumea. Era un far fără pereche: un far care la fiecare adiere de vânt împrăştia arome exotice de tutun din toate colţurile pământului şi fluiera ca un grup sănătos de marinari la vederea unei blonde. Era un far care spunea poveşti fără încetare, o invenţie complexă născătoare de aventuri nemaiauzite pentru toţi cei care ştiau să asculte. De la acest far am cules şi cele trei poveşti spuse în acest EP. A durat mult să ni le amintim şi să le împărţim cu voi dar odată cu orice poveste vine şi o responsabilitate: poveştile de la far umblă cu un blestem în coadă. Un blestem asumabil şi absolut rezonabil: fiecare creatură care aude povestea până la capăt e obligată să transmită povestea în continuare la cel puţin 6 persoane (e foarte probabil ca blestemul acesta să fie doar o legendă a taberei, scornită şi perpetuată de minţi tinere şi naive, dar noi nu am dorit să riscăm). Cine nu răspândeşte povestea suferă o soartă groaznică: nu mai poate intra în apă în viaţa lui şi nu mai poate fluiera. Astfel, presupunem noi că sfârşeşte ursuz şi puturos, fără prieteni şi fără tainica bucurie a fluieratului sub duş“, spun ei. Felix Petrescu şi Valentin Toma au devenit cunoscuţi atât datorită materialelor lor discografice cât şi datorită reprezentaţiilor de „rescoring“ ale unor filme mute, printre care se numără şi cele pentru pelicula „Aventurile prinţului Ahmed”. Trupa Makunouchi Bento a apărut în anul 2001, iar de-a lungul anilor a realizat o sumedenie de colaborări atât alături de artişti autohtoni cât şi străini. Recent, Makunouchi Bento a susţinut un recital în cadrul festivalului Art Encounters, la cazarma U, alături de Trompetre şi VJ Mistik.